Overslaan en naar de inhoud gaan
weurt
Sluiscomplex Weurt, de toegang tot het Maas-Waalkanaal. Archieffoto Rijkswaterstaat

Stremming westkolk sluis Weurt op komst

Rijkswaterstaat staat voor groot onderhoud aan de middelste hefdeur van de westkolk van sluis Weurt. De deur wordt daarvoor uit het sluishoofd getakeld en de komende maanden elders gerenoveerd.

Vanwege het uithijsen van de deur zal de westkolk van maandag 12 april 7.00 uur tot en met zondag 18 april 2021 20.00 uur volledig gestremd zijn. De oostkolk is tijdens de stremming beschikbaar voor de scheepvaart.

Planning

De werkzaamheden aan de middelste hefdeur zijn onderdeel van groot onderhoud aan het gehele sluiscomplex, dat de komende jaren plaatsheeft. In verband met de renovatie van de middelste hefdeur zijn het komend halfjaar nog andere volledige stremmingen van de westkolk nodig:

•             26 juli tot en met 8 augustus voor onderhoud aan het middenhoofd.

•             23 augustus tot en met 5 september voor het verplaatsen van de kanaaldeur naar het middenhoofd, waarna een aantal weken alleen een deelkolk van 140 meter beschikbaar is.

•             27 september tot en met 7 oktober voor het terugplaatsen van de gerenoveerde middelste deur in het kanaalhoofd, waarna de volledige kolklengte weer beschikbaar is.

leaderboard