Overslaan en naar de inhoud gaan
brugg
De zichtlocaties voor toeschouwers zijn met een ster aangegeven. Vlaamse Waterweg nv

Stremming op Albertkanaal wegens sloop brug

Zaterdagnacht 15 september begint de afbraak van de brug over het Albertkanaal in Eindhout. Deze brug is al sinds 10 september afgesloten voor het wegverkeer om de voorbereidingen voor de sloop te treffen.

 

De Vlaamse Waterweg nv verhoogt de brug. Een hogere doorvaart en het plaatselijk verbreden van de vaarweg passen binnen de opwaardering van het Albertkanaal. De nieuwe brug wordt op dezelfde locatie gebouwd als de huidige oeververbinding en zal gereed zijn in mei 2019.

  • Zaterdagnacht 15 september en zondag 16 september wordt het middenstuk van de huidige brug afgebroken. Deze afbraakwerken gebeuren vooral ’s nachts, daarna volgen de opruimingswerkzaamheden. Het kanaal is tijdens deze klus volledig gestremd vanaf 15/9 22 uur.
  • Maandag 17 september wordt het resterende gedeelte op rechteroever afgebroken. Er geldt op dat moment een gedeeltelijke stremming voor de scheepvaart. 
  • Op zaterdag 22 september wordt tot slot het resterende gedeelte op linkeroever afgebroken. Ook voor deze werken wordt het kanaal gedeeltelijk gestremd. 

De staalstructuur voor de nieuwe brug is voorbereid in een atelier en daarna geassembleerd op een montageterrein op rechteroever op de terreinen van Frangema staal, net stroomafwaarts van de brug. Na het slopen van de bestaande delen en de bouw van de nieuwe landhoofden wordt de geassembleerde brug ingevaren en afgewerkt.

leaderboard