Overslaan en naar de inhoud gaan
Straatvoetballer opent Wereldhavendagen
Touzani was bij de opening vorig jaar ook al van de partij. Archieffoto Anne Reitsma

Straatvoetballer opent Wereldhavendagen

Op vrijdag 6 september aanstaande gaan de Wereldhavendagen van start. De officiële opening van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland vindt plaats op vrijdagochtend om 10.00 uur aan de Wilhelminakade, naast het World Port Center. De openingsceremonie wordt verzorgd door de beroemdste Rotterdamse straatvoetballer, balvirtuoos en YouTube-persoonlijkheid Souffiane Touzani.

Het thema van de 42ste editie van de Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, en dus staat ook de opening in het teken van teamwork. Onder aanvoering van Touzani’s straatvoetbalteam 'Los Barrenderos' zullen drie teams, afkomstig van drie Rotterdamse middelbare scholen, zo goed mogelijk een maritieme quiz met vragen en uitdagingen moeten volbrengen. De vragen worden gesteld door drie speciale genodigden: Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam; de commandant der zeestrijdkrachten Rob Kramer; en Allard Castelein, CEO van de Port of Rotterdam.

Bezoekers die de opening willen bijwonen, kunnen plaatsnemen op de grote tribune die op de parkeerplaats aan de Wilhelminakade is geplaatst, tussen de Cruise Terminal en het World Port Center. Na de opening kunnen bezoekers terecht bij tal van activiteiten aan de kades, demonstraties op het water en de vele excursies van de Wereldhavendagen. De meeste programmaonderdelen zijn gratis, voor de excursies moeten wel kaarten worden gekocht.

leaderboard