Overslaan en naar de inhoud gaan
Stolpersbasculebrug
De brug in Schagen krijgt een nieuw wegdek. Foto Waaksaam

Stolperbasculebrug in Schagen weekend gestremd

 

Het brugdek van de Stolperbasculebrug in Schagen wordt gerepareerd en daarom is de brug in het weekend van 13 tot en met 16 maart gestremd voor scheepvaartverkeer. Onderdoorvaart onder het vaste deel van de brug is wel mogelijk, tot een doorvaarthoogte van 4.58 m kanaalpeil Stolperbasculebrug.

De werkzaamheden duren van vrijdag 13 maart 20.00 uur tot uiterlijk maandag 16 maart 05.00 uur. Er is gekozen voor werken in het weekend omdat een weekendafsluiting zorgt voor minder verkeershinder. De brug wordt doordeweeks intensief gebruikt door agrariërs, ondernemers, forenzen, Connexxion en scheepvaart. WaakSaam werkt in de avond en de nacht door om de brug zo snel mogelijk weer in gebruik te krijgen. Bij slecht weer worden de werkzaamheden een week uitgesteld naar 20 tot 23 maart.

Behalve voor scheepvaartverkeer, is de brug ook dicht voor het wegverkeer. De planken op het brugdek worden vervangen en vastgezet, waarna een nieuwe slijtlaag wordt aangebracht. 

De Stolpersbasculebrug staat op de nominatie om vervangen te worden. Tot het moment dat een nieuwe brug gebouwd is, wordt de huidige brug onderhouden.

leaderboard