Overslaan en naar de inhoud gaan
Corona

STL Kalkar open voor Nederlanders ondanks code oranje

Ondanks het feit dat Duitsland en België Nederland tot ‘oranje’ gebied hebben bestempeld vanwege corona, kunnen Nederlanders nog wel gewoon naar de beurs Shipping Technics Logistics in Kalkar komen. Dat maakt de beursorganisatie bekend na overleg met het Duitse Gesundheitsamt en Ordnungsamt.

Nederlandse bezoekers, ook uit het ‘rode’ Noord- en Zuid-Holland, zijn welkom op de beurs zolang ze geen mogelijke corona-verschijnselen hebben en maximaal drie dagen in Duitsland blijven. 

Er zijn geen verdere beperkingen afgezien van de standaard COVID-19 maatregelen: bezoekers van de beurs hoeven dus niet in quarantaine en er hoeft ook geen coronatest gedaan te worden. 

Code rood
Zomaar op reis gaan in Duitsland, kan niet zomaar. Mensen uit Noord-Holland en Zuid-Holland moeten bij binnenkomst in Duitsland een negatieve coronatest tonen die niet ouder is dan 48 uur. Als dat niet mogelijk is, dan moet er in Duitsland preventief getest worden. Daarna volgt zelfquarantaine van veertien dagen. Deze regels gelden niet voor mensen uit andere Nederlandse provincies. Duitsland is voor Nederlanders een 'geel' gebied; dat betekent dat er veiligheidsrisico's zijn, maar reizen mag en kan nog wel.

leaderboard