Overslaan en naar de inhoud gaan
Steven Lak ontvangt VRC-penning
De gelauwerde Steven Lak wordt geflankeerd door VRC-bestuurders.

Steven Lak ontvangt cargadoorspenning

De Rotterdamse cargadoorsbedrijven, verenigd in de VRC (Vereniging van Rotterdamse Cargadoors), hebben op woensdag 27 november - tijdens hun traditionele cargadoorsdiner - Steven Lak de VRC-Penning toegekend.

In zijn rol als voorzitter van de koepelorganisaties RPPC en Deltalinqs, heeft Steven Lak zich de afgelopen zeven jaren sterk ingezet voor het behartigen van de belangen van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam.

Ondanks het feit dat Lak voorzitter is van verschillende (koepel)organisaties, met soms ook andere belangen, weet hij toch alle belangen goed te behartigen. De VRC-verklaring: “Hij handelt altijd zeer integer en vermijdt mogelijke schijn van belangenverstrengeling. Steven Lak weet publieke en private organisaties op een positieve en natuurlijke manier te verbinden. Hij schuwt daarbij niet om eventuele duidelijke en scherpe statements te maken die zijn mening onderbouwen”.

Richting

Steven Lak heeft een duidelijke richting gegeven aan de strategieontwikkeling van het zeehavengeld in de Rotterdamse haven in het algemeen en organisaties zoals Portbase en Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) specifiek. Grotere vraagstukken in de containersector, zoals congestie op de terminals zijn op een gedegen wijze door Lak opgepakt, maar vooral  het bereiken van een sociaal akkoord in de Rotterdamse haven zou mede aan hem te danken zijn. Deltalinqs is een voorstander van de keuze om de klimaatdoelen van het klimaatakkoord van Parijs te halen, maar Steven Lak heeft de overheid daarbij wel benadrukt dat het bedrijfsleven wel de tijd moeten krijgen om die transitie te maken.

leaderboard