Overslaan en naar de inhoud gaan
PortXL
De deelnemers van een voorgaande editie van het programma van PortXL. Archieffoto

Startup herstelplan voor Rotterdamse haven

PortXL heeft een ondersteuningsprogramma opgezet voor startups in de Rotterdamse haven. De bedoeling is om startups daarmee verder te helpen in deze tijden van corona en crisis.

Het programma zorgt voor cofunding voor projecten van Rotterdamse havenbedrijven die samenwerken met startups. Op die manier wil PortXL innovatie stimuleren, ook nu wanneer innovatiebudgetten vanwege de coronacrisis in de maritieme en logistieke industrie onder druk staan. Juist nu zijn innovaties hard nodig voor de digitale- en energie-transitie van de haven, zo betoogt PortXL.

PortXL is een programma om innoverende projecten en organisaties verder te helpen. Het doel is om startups en scale-ups te versnellen in havens over heel de wereld. Dit jaar is het voor de vijfde keer gehouden en zijn er in Rotterdam tien maritieme startups en twaalf scaleups honderd dagen bezig geweest in het programma.

Vivienne de Leeuw, CFO Havenbedrijf Rotterdam: “Het is indrukwekkend om te zien dat we in tijden van enorme onzekerheid op deze wijze de handen ineen weten te slaan om zuurstof te blijven bieden aan broodnodige innovatie. Ik ben heel erg benieuwd welke innovatieve oplossingen we de komende maanden naar Rotterdam weten te halen en hoe zij de haven kunnen gaan ondersteunen in haar transitie”.

Wethouder Barbara Kathmann van de Gemeente Rotterdam: “Door internationale innovaties naar Rotterdam te brengen en samen te werken met ondernemers in het maritieme cluster hier, stimuleren we de innovaties die stad en haven hard nodig hebben”.

leaderboard