Overslaan en naar de inhoud gaan
stage
Een Stage V-set van ABC.

Stage V-certificaat voor middel-snellopende motoren ABC

Anglo Belgian Corporation, de Gentse fabrikant van middel-snellopende motoren, heeft 30 april het officiële EU Stage V-certificaat ontvangen voor zijn DZC-motoren. ABC is naar eigen zeggen de eerste motorfabrikant van middel-snellopende motoren die dit behaalt.

EU Stage V limiteert de uitstoot van onder meer stikstofoxides en fijnstof (roet) tot zeer lage waarden. Dat geldt voor alle NRMM (Non Road Mobile Machinery), waar ook de binnenvaart onder valt. Voor nieuwe hoofd- en hulpmotoren met een vermogen boven 300 kW is de fase V emissie-eis op 1 januari 2020 van kracht geworden.

De EU Stage V-motoren voor de binnenvaart zijn opgedeeld in verschillende categorieën: IWP en IWA. ABC biedt nu in beide categorieën een Stage V-oplossing voor motoren tot 4000 kW. Doordat de motor en het nabehandelingssysteem goed op elkaar afgestemd zijn, is er naast emissiereductie ook nog een extra brandstofbesparing.

Trots

Anglo Belgian Corporation reageert trots op het behaalde EU Stage V-certificaat: "Als toonaangevende Belgische motorbouwer is dit een uitmuntend resultaat en positioneren we ons als voorloper in de markt." Die markt blijft trouwens niet beperkt tot de binnenvaart; ook zeegaande schepen kunnen een beroep doen op deze ontwikkeling.

testopstelling
Testopstelling bij ABC.

Yannick Loulidi, ontwikkelingsingenieur bij ABC is blij met het resultaat: “Het was een leuke uitdaging om het complete project te doorlopen. Ons grote voordeel is dat we productie, ontwikkeling en testen op dezelfde plaats doen. Dit is een gezamenlijk project dat door heel ABC gedragen is, van de mensen van assemblage tot de proefdraaiers. Iedereen binnen ABC heeft er mede voor gezorgd dat we dit fantastische resultaat bereikten!”

leaderboard