Overslaan en naar de inhoud gaan
Opening STL Kalkar 2020
De heren Haman, Schulte en Westerhof bij de opening van de beurs. Foto Wilfried Veldhuijzen

Staatssecretaris Schulte benadrukt belang binnenvaart op STL Kalkar

De binnenvaartvakbeurs Shipping-Technics-Logistics (STL) is dinsdagmorgen officieel geopend. Met de ruime opzet van de beurshallen, de bekende coronamaatregelen en de medewerking van exposanten en bezoekers is de Messe Kalkar er in geslaagd een veilige beurs STL te organiseren.

 

WILFRIED VELDHUIJZEN

Beursorganisator Leon Westerhof benadrukte dat het een bijzondere beurs is. Niet alleen de enige binnenvaartbeurs in Duitsland, maar ook de enige in Europa die doorgang vindt. Hij dankte dan ook allen die hebben bijgedragen aan het vele werk dat nodig was om de beurs virusbestendig te maken.

 

Dhr. Haman van de Kamer van Koophandel Duisburg-Nederrijn zei verheugd te zijn met het doorgaan van de STL. “Het is een prachtige gelegenheid voor de branche om elkaar weer te zien en van gedachten te wisselen in deze bijzondere tijd”, zo vatte hij zijn welkomstwoorden samen.

 

In zijn uitvoerige openingstoespraak gaf Dr. Schulte, staatssecretaris van het ministerie van Verkeer van de deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) met nadruk aan hoe groot het belang van de binnenvaart voor deze deelstaat is. Hoe belangrijk bleek wel in de praktijk tijdens de laagwaterperiode 2018, waardoor de benzine-aanvoer stagneerde. De staatssecretaris ging ook in op de toekomstplannen van NRW voor de binnenvaart, “want de binnenvaart ligt ons bij het ministerie na aan het hart”, zo verzekerde Schulte.


Geïnteresseerden kunnen dinsdag nog tot 19.00 uur en woensdag van 11.00 tot 17.00 uur de beurs in het Wunderland bezoeken.

 

leaderboard