Overslaan en naar de inhoud gaan
Gouwe
Foto ProRail

Spoorbrug Gouda twee weken gestremd

De spoorbrug over de Gouwe bij Gouda is van vrijdag 14 oktober 20.00 uur tot aan de vroege ochtend van 31 oktober 5.00 uur gestremd voor alle scheepvaart. ProRail repareert deze spoorbrug, die vier jaar terug bij een aanvaring beschadigd raakte.

In mei 2018 kwam het containerschip Gouwenaar II hard in botsing met de brug, waardoor deze ontwricht raakte. De grootste schade werd meteen hersteld, maar toen was al duidelijk dat die oplossing van tijdelijke aard zou zijn. Er is bewust voor gekozen de klus in een vakantieperiode uit te voeren, omdat er dan minder treinreizigers zijn.

Bij de aanstaande operatie voor volledig herstel wordt de betonnen hefbrug ingepakt en komt er over de volle breedte van de vaarweg een werkplatform onder de brug te liggen. Gelijktijdig zal de provincie Zuid-Holland verderop werkzaamheden uitvoeren aan de Coenecoopbrug. Hiervoor zal de gekanaliseerde vaarweg ook ter hoogte van Boskoop zijn gestremd.

Omvaren

Verder worden er in genoemde periode veel inspectiewerkzaamheden uitgevoerd aan verschillende hefbruggen over de Gouwe én aan de Julianasluizen bij Gouda, om de noodzakelijke stremming optimaal te benutten. Voor de scheepvaart heeft de stemming grote hinder tot gevolg. Er zal gedurende twee weken moeten worden omgevaren. Gouda zelf blijft vanuit Rotterdam bereikbaar via de Hollandsche IJssel en de Julianasluizen. 

leaderboard