Overslaan en naar de inhoud gaan
Splashtours vaart nu ook in Amsterdam
Splashtours Amsterdam

Splashtours vaart nu ook in Amsterdam

De knalgele varende touringcar van Splashtours is al sinds 2010 een vertrouwd gezicht in Rotterdam. Sinds vandaag is het ook mogelijk om met deze amfibiebus een spectaculaire tour over de Amsterdamse wegen en wateren te maken.

Vanaf de Prins Hendrikkade rijdt de bus naar het Oosterdok. Daar volgt de 'splash': de duik in het water. De bus blijkt ineens ook een rondvaartboot die op het water kan varen. Met uitzicht op het historische Amsterdam Centraal Station, vanuit een hoek waar je meestal niet komt en bewonder de drukte en scheepvaart op het IJ.

Om de introductie in de hoofdstad mogelijk te maken, is er een lang traject van testen en keuren vooraf gegaan. "We zijn trots op het resultaat en wij willen met onze Rotterdamse nuchterheid een mooie attractie toevoegen aan het Amsterdamse toeristische landschap", aldus directeur Christoffel Wielders.

Onvergetelijk

Splashtours is een innovatieve beleving die bij veel mensen een onvergetelijke ervaring achterlaat. "Tijdens de splash zijn er veel collega-rondvaartboten in de buurt die hun gasten de gelegenheid geven om foto's te maken van onze duik in het water. Dat geeft mij en onze gasten steeds weer een bijzonder gevoel', aldus kapitein Tom Langeberg die telkens geniet van de aandacht die hij met zijn gele bus ontvangt.

Bekijk hier de video van Splashtours Amsterdam.

 

leaderboard