Overslaan en naar de inhoud gaan
varende eenpersoonswinkel
De varende eenpersoonswinkel. Foto FoodClicks

Spar bedient Friese watersporter met varende eenpersoonswinkel

De eerste varende Spar-eenpersoonswinkel van Nederland is gisteren in Leeuwarden gepresenteerd. Deze hele week tot en met 19 juli trekt de winkel varend ‘on tour’ door Friesland, met tussenstops in Leeuwarden, Woudsend en Franeker.

Spar-CEO John van der Ent doopte, samen met weerman Piet Paulusma, de ‘Spar on Tour’ in de Prinsentuin-jachthaven van Leeuwarden. Met de varende eenpersoonswinkel wil de supermarktketen vakantiegangers en dagjesmensen op het water voorzien van de noodzakelijke ‘bootschappen’. Bovendien kunnen watersporters en recreanten online hun producten bestellen, die dezelfde dag in de haven worden bezorgd door lokale Spar-ondernemers.

Nieuwe normaal

Met de varende eenpersoonswinkel speelt Spar volgens Van der Ent ook in op het nieuwe normaal: “Er staat alleen iemand van ons buiten, die zorgt voor de bevoorrading en het deurbeleid. Want er kan maar één persoon tegelijk binnen boodschappen doen. Ook afrekenen gaat snel, handig en coronaproof met de zelfscan-kassa. Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5-metersamenleving”.  

leaderboard