Overslaan en naar de inhoud gaan
belfeld
De stuw met daarachter sluis Belfeld. Archieffoto

Sluizen Belfeld en Sambeek langdurig deels gestremd

Van 26 oktober tot en met september 2021 zijn slechts twee van de drie kolken van sluis Belfeld beschikbaar, om reden dat aannemer Heijmans daar in opdracht van Rijkswaterstaat de nivelleerschuiven herstelt. In 2021 zijn dezelfde werkzaamheden aan sluis Sambeek.

De westkolk van sluis Belfeld is al geruime tijd buiten bedrijf. De nivelleerschuiven in de sluisdeuren, waarmee de kolk gevuld en geleegd wordt, werken niet meer naar behoren en veroorzaken geregeld storingen. Dat wordt aangepakt. Om te voorkomen dat hetzelfde probleem zich ook voordoet in de deuren van de andere twee sluiskolken, worden daar preventief ook de nivelleerschuiven verneuwd.

De werkzaamheden aan sluis Belfeld vinden om de beurt in de drie kolken van de sluis plaats. De kolk waar gewerkt wordt, gaat dan in stremming. Er blijven dus altijd twee kolken voor het schutproces beschikbaar. Globaal is de planning: de Westkolk is gestremd tot en met februari 2021, de Middenkolk van maart tot en met mei 2021 en de Oostkolk van juni 2021 tot en met september 2021.

Sambeek

Aan sluis Sambeek, even verderop op de Maas, voert Rijkswaterstaat volgend jaar dezelfde werkzaamheden uit. Dit gebeurt van februari tot en met december 2021. Ook daar zijn de drie kolken van de sluis om de beurt gestremd.

leaderboard

SPECIAL

Visserij