Overslaan en naar de inhoud gaan
kasteel
Siemons speldt de versierselen op bij Kasteel. Foto Ries van Wendel de Joode

Sleepanker voor Robert Kasteel

Oud-directeur van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) Robert Kasteel ontving op maandag 23 mei – tijdens een borrel in de Aqua Asia Club te Rotterdam - het Sleepanker van het Havenbedrijf Rotterdam uit handen van Boudewijn Siemons, de operationeel directeur.

Kasteel kreeg het ereteken voor zijn jarenlange inzet voor de binnenvaart en de haven, maar in het bijzonder voor diens bijdrage aan de totstandkoming van de nieuwe vereniging Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN). Het sleepanker is een onderscheiding van de haven van Rotterdam voor personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven.

Bedrijfseconoom Kasteel (68) had zijn sporen al ruimschoots verdiend bij Vopak en Interstream Barging, voordat hij in 2013 directeur van de CBRB werd. Dat was nadat de organisatie uit het Transitiecomité Binnenvaart was gestapt. “Jij bent een man die de binnenvaart en de haven in zijn hart heeft gesloten. Veiligheid en duurzaamheid in de industrie en binnenvaart staan in je carrière centraal. Je was een verbinder en voorvechter voor een veilige en schone binnenvaart en voor één sterke binnenvaartorganisatie in Nederland en Europa. Het fusieproces van CBRB en BLN is de kroon op dat werk”, aldus Siemons.

Varend ontgassen

De COO van het Havenbedrijf refereerde in zijn speech ook nog aan andere voorname ‘wapenfeiten’ van Robert Kasteel: de internationale afspraken over varend ontgassen, vastgelegd in het CDNI-verdrag en de rol die hij heeft gespeeld in de totstandkoming van de Green Deal Zeevaart, Binnenvaart en Havens op 11 juni 2019 met daarin de ambitie en acties voor een klimaatneutrale en emissievrije binnenvaart in 2050.

leaderboard