Overslaan en naar de inhoud gaan
sluis
De Boudewijnsluis in beter tijden. Archieffoto facebook/Duraship

Slechts twee Antwerpse sluizen werken

Van de Antwerpse sluizen zijn er twee die ondanks de voor vandaag afgekondigde algemene staking nog wel werken. Dat zijn de Boudewijn-  en Berendrechtsluis.

 

Alle overige sluizen liggen plat en werken niet tot in elk geval 22.00 uur vanavond, zo meldt de Belgische binnenvaartkenner en cartograaf Pierre Verberght. Het doel van de vakbonden is het hele land vandaag met een algemene staking lam te leggen.

 

Afkeuring

De havendirecties keuren de drastische nationale staking resoluut af. Volgens havenwethouder Annick De Ridder in Antwerpen brengt de nieuwe staking het imago van de haven opnieuw schade toe. Eerder dreigden grote buitenlandse rederijen al Antwerpen de rug toe te keren, als het arbeidsklimaat niet verbeterde.

De ruzie tussen werkgevers en vakbonden gaat over het door de vakbonden te laag geachte percentage voor een loonverhoging in de komende twee jaar. Die verhoging mag volgens de werkgevers in totaal slechts 0,8 procent bedragen. De vakbonden wijzen erop dat de beperkte loonsverhoging die de werkgevers willen toestaan, de inflatie verre van corrigeert.

leaderboard