Overslaan en naar de inhoud gaan
SKOON Energy ontvangt Ketelbinkieprijs
SKOON-oprichters Peter Paul Van Voorst (links) en Daan Geldermans flankeren juryvoorzitter Bas Janssen en wethouder Moti. Foto Mirjam Lens

SKOON Energy ontvangt Ketelbinkieprijs

De maritieme startup SKOON Energy heeft de Rotterdamse Ketelbinkieprijs 2018 in ontvangst genomen. De oprichters Peter Paul Van Voorst en Daan Geldermans ontvingen de prijs uit handen van wethouder Richard Moti.

De prijsuitreiking gebeurde tijdens het Ondernemersontbijt Rotterdam. De andere genomineerden waren het eveneens transport-gerelateerde Shypple en Comedyclub Haug. Shypple wil het Expedia voor de expediteurs worden. En daarmee voor een digitale transformatie in het havenwereldje zorgen.

De glansrijke winnaar Skoon richt zich juist op de energietransitie in de scheepvaart door het delen van batterijen. En daarmee word in de scheepvaart grote batterijen bedoeld: containers vol energie. Het is mobiele energie die via een platform (Skoon Cloud) optimaal en efficiënt kan worden opgeslagen, beheerd en gebruikt.

Festivals

Het idee begon aanvankelijk weliswaar in de haven, maar de SKOON-containers worden nu ook ingezet op evenementen die veel mobiele energie gebruiken, zoals bijvoorbeeld festivals. En de nadruk ligt op schone energiebronnen, wat past bij het streven van de stad en de haven. Om de komende decennia een grootscheepse transitie te bewerkstelligen, zowel op land als op het water. Hoofdsponsor Rabobank biedt de winnaars een coachingstraject aan.

leaderboard