Overslaan en naar de inhoud gaan
Machines en mensen samen
Archieffoto

Seminar 'Mens en machine, samen aan het roer'

De combinatie tussen mens en machine, ook aan boord, kan een interessante toevoeging zijn op het werk van bijvoorbeeld een binnenvaartschipper. Op dinsdagmiddag 7 april is er in Rotterdam een seminar over het belang van human factors voor de maritieme sector.

“We verwachten van mensen aan boord en op de wal dat ze de juiste beslissingen op het juiste moment nemen, maar kijken nog onvoldoende naar de handvatten die hen worden geboden om dit te doen”, zo zegt een van de organisatoren, Netherlands Maritime Technology.

Er wordt gekeken naar de veranderende rol van de mens aan boord, of in de toekomst aan de wal. Wat houdt het begrip ‘human factors’ in en hoe kan de mens zo goed mogelijk ondersteund worden, zodat operaties van het schip, op een platform of aansturing vanaf de wal, veilig en effectief plaats vinden?

Het seminar is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de scheepsbouw of de maritieme toeleveranciers. Het seminar is vooral interessant voor personen die zich bezig houden met ontwerp van machines, bruggen, installaties, offshore platformen, controlekamers en andere onderdelen waarbij mens / machine interactie van belang is. Maar ook degenen die zich bezig houden met shipmanagement en bemanningsprestaties kunnen er veel aan hebben, net als degenen die werken bij trainingsinstituten of opleidingscentra.

Het seminar is dinsdag 7 april van 14.00 tot 17.30 uur, in de Schiezaal bij STC aan de Lloydstraat 300 in Rotterdam. Aanmelden kan tot en met donderdag 2 april.  Het seminar is kosteloos toegankelijk dankzij een bijdrage voor MIT netwerkactiviteiten van TKI Maritiem en ondersteuning van het regionale samenwerkingsverband Maritime Delta.

leaderboard