Overslaan en naar de inhoud gaan
Scylla vaart als een van de eerste weer uit

Scylla vaart als een van de eerste weer uit

De toonaangevende riviercruiserederij Scylla heeft aangekondigd dat 34 van zijn passagiersschepen op de Europese waterwegen per direct zullen uitvaren. Het is daarmee een van de eerste cruisebedrijven die na Covid-19 zijn activiteiten hervat. Het Zwitserse bedrijf van Hollandse oorsprong exploiteert een vloot passagiersschepen voor verschillende Europese charterklanten.

"We zijn erg blij dat de industrie langzaam herstelt van de coronacrisis en dat onze rivierboten nu weer kunnen worden ingezet op de Europese waterwegen, waar ze thuishoren", zegt Arno Reitsma, CEO van Scylla AG. "Gasten zullen weer kunnen genieten van enkele van de meest opwindende riviercruises op de prachtige waterwegen van Europa, ook al is reizen nu iets anders", voegt Reitsma eraan toe.

“Vanzelfsprekend zijn aan boord van al onze schepen alle noodzakelijke veiligheids-, beveiligings- en hygiënenormen geïmplementeerd”, legt Reitsma uit. Eén van deze maatregelen is het aanhouden van een veilige afstand gedurende de gehele tijd aan boord - alleen geregistreerde passagiers die eerder een gezondheidscontrole hebben ondergaan, worden aan boord van het schip toegelaten.

Arts aan boord

Ook een kleiner aantal passagiers aan boord, verplichte gezichtsmaskers, regelmatige ontsmetting en het direct aan tafel brengen van maaltijden en drankjes maken deel uit van de nieuwe maatregelen. Daarnaast zal er ook een arts aan boord zijn voor gezondheidschecks en consultaties voor alle gasten en bemanningsleden. 'De reis is veranderd, maar passagiers op onze schepen kunnen nog steeds genieten van onze riviercruises', zegt Reitsma. Scylla zal per direct uitvaren op een selectie van Europese waterwegen. Nieuw toegevoegde korte ‘mini-cruises’ blijken erg populair te zijn, met veel vooruitboekingen.

leaderboard