Overslaan en naar de inhoud gaan
deventer
Ries van Wendel de Joode

Schutten in Deventer bij waterstand van 1.06 +NAP

Er gloort hoop voor de vijf vastzittende schepen in de haven van Deventer.

Eerder berichtte de gemeente dat het schutten van de sluis in Deventer verantwoord is bij een waterstand van 1.22 +NAP. Dat was al gunstiger dan schutten bij de vergunde waterstand van 1.47 +NAP. Nieuwe berekeningen van de daadwerkelijke belastbaarheid van de sluisdeuren wijzen uit dat er sprake is van een restcapaciteit. Het blijkt veilig de deuren te bedienen bij een waterstand van 1.06 +NAP.  Nu is het peil 0.91 +NAP.

Er ligt een nieuwe aanvraag bij Waterschap Drents Overijsselse Delta om de bestaande vergunning aan te passen. Wanneer deze is gewijzigd, kan er voortaan geschut worden bij een waterstand van 1.06 +NAP. Het waterschap heeft de berekeningen inmiddels goedgekeurd. Daarom heeft de gemeente besloten om, vooruitlopend op de definitieve vergunning, direct te gaan schutten bij een waterstand van 1.06 +NAP. De gemeente houdt het peil nauwlettend in de gaten.

Waterstand

De stand van de IJssel was vrijdag ongeveer 0.91 +NAP. Bij de genoemde waterstand van 1.06 +NAP wordt uitgegaan van de waterstand bij het meetpunt in de IJssel. Dit meetpunt staat bij het pontje. In de berichtgeving wordt telkens deze waterstand gebruikt.

leaderboard