Overslaan en naar de inhoud gaan
lovk
De internaten van Meander: dicht, open en nu toch weer dicht.

Schippersinternaten ‘bewegen mee’ met de scholen

Alle schippersinternaten in ons land zijn sinds 16 maart wegens corona dicht, tegelijk met de scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Maar ook weer niet altijd en overal.

Met het sluiten van de scholen is een van onze hoofdfuncties weggevallen. Wij bewegen daarom met de scholen mee", zegt directeur Abco Fierloos van stichting Limena uit Dordrecht. Limena exploiteert de reformatorische internaten De Driemaster in Krimpen aan den IJssel, Eben-Haëzer in Dordrecht en De Merwede in Werkendam.

Ook de dertien internaten en gastouderopvang verspreid over het land van Meander-Prokino blijven gesloten, maar ook weer niet altijd. Meander-woordvoerster Marieke Vermeulen schetst een sterk wisselend beeld: “Toen het ministerie van Onderwijs aankondigde dat de schoolexamens voor het voortgezet onderwijs en mbo wel door zouden gaan, hebben we geïnventariseerd hoeveel van onze kinderen deze vorm van onderwijs volgen en examen moeten doen".

Toch weer open

Vermeulen: "De ouders van deze 21 kinderen hebben we benaderd en laten weten dat we voor deze kinderen toch weer open zouden gaan. Een aantal kinderen is toen weer teruggekomen. Sinds bekend is dat ook de examens niet doorgaan, hebben we onze deuren weer moeten sluiten". De kinderen volgen aan boord via e-learning onderwijs van hun school.

leaderboard