Overslaan en naar de inhoud gaan
Schippersdag 2019
Ada Kelder praat met een van de bezoekers tijdens de editie van vorig jaar. Archieffoto

Schippersdag 2020 geannuleerd

De Schippersdag 2020 in Speeltuin IJsselmonde in Rotterdam gaat niet door. Dat laten Ada en Wilma, de twee organisatoren, weten aan de Scheepvaartkrant.

Het evenement kan niet doorgaan vanwege het coronavirus en de daartegen ingestelde maatregelen. De schippersdag wordt vooral ook georganiseerd voor de oudere (ex-)schippers en juist daar zijn de risico’s groot. Ada Kelder vertelt: “We zijn er behoorlijk wat kwijtgeraakt de afgelopen tijd”.

Zij en Wilma zagen niet de mogelijkheid om de schippersdag te laten doorgaan zoals in voorgaande jaren. Onder meer vanwege de regels rondom 1,5 meter afstand en het feit dat de shantykoren al een poosje niet samen hebben kunnen oefenen en zingen. “Het is zo zonde, en dat allemaal door zo’n rotvirus. De schippersdag is iets heel groots, iets heel moois in de wijk en voor de schippersgemeenschap. Het is heel triest dat dit nu niet door kan gaan”, zegt Ada.

De schippersdag dit jaar stond gepland voor 30 augustus, het zou de vierde editie worden dat het evenement wordt gehouden. Een andere vorm zou eventueel nog een optie zijn, maar hoe dit vormgegeven moet worden, is nog niet duidelijk. Een digitale versie zou, gezien de niet altijd even digitaal sterke doelgroep, waarschijnlijk niet mogelijk zijn.

De verwachting is wel dat de schippersdag volgend jaar wel gewoon door zal gaan, daar gaan Wilma en Ada in ieder geval wel voor. De locatie zal dan waarschijnlijk wel anders zijn: in speeltuin IJsselmonde mag sinds dit jaar geen alcohol meer worden geschonken en dat zou betekenen dat de bezoekers – en het shantykoor – hun biertje zouden moeten missen.

 

leaderboard