Overslaan en naar de inhoud gaan
Reparatie aan sluis Vives Eaux

Schippers boos om uitgesteld onderhoud Franse vaarwegen

Meer dan honderd schippers hebben zich vrijdagmiddag verzameld bij de sluis van Vives Eaux. Daar worden nu reparatiewerkzaamheden verricht. De schippers willen duidelijk maken dat ze het er niet mee eens zijn dat er zo weinig onderhoud aan de Franse vaarwegen wordt verricht.

De schippers protesteren tegen het slechte onderhoud
De schippers protesteren tegen het slechte onderhoud aan de Franse vaarwegen.De Franse adviesraad voor infrastructuur wil een groot aantal van de minst gebruikte kanalen in het land niet meer bedienen voor de scheepvaart. Het geld dat daarmee uitgespaard wordt, zou dan naar onderhoud van de andere vaarwegen moeten gaan.

Lees ook: Frankrijk gaat minst gebruikte kanalen niet meer bedienen voor de scheepvaart

Voor de binnenvaartschippers bij deze sluis van Vives Eaux onder andere geen goed nieuws. Zij zijn al niet blij met het huidige onderhoudsniveau op de Franse vaarwegen.

Sluis Vives Eaux
De oude sluis werkt niet meer maar zelfs na 30 jaar is er nog steeds een rood licht zodat niemand uit de sluis vaart.


Bij de sluis van Vives Eaux wordt nu gewerkt aan reparatie. Deze sluis is gebruikt om water af te voeren vanuit de oude stuw. Dat gebeurde echter met zoveel kracht dat de benedendeuren kapot sloegen en later is ook de bovendeur kapot gegaan. De nieuwe stuw waar vier jaar aan gebouwd is, kan nog niet in gebruik worden genomen: er staat namelijk nog een VNF-atelier bij dat dan onder water zal verdwijnen.

 

leaderboard