Overslaan en naar de inhoud gaan
Containers

Scheepscontainers waaien in de Rijn

Niet alleen de carnavalsoptochten vielen zondag in de steden langs de Rijn in het water. Ook kwamen in Düsseldorf tijdens de storm twee lege containers van een varend schip in de Rijn terecht.

JUDITH STALPERS

De brandweer kon de twee boxen vrij snel aan land trekken, zo liet de waterpolitie van Duisburg weten. De  scheepvaart heeft geen hinder ondervonden.

Het is nog de vraag of de storm met harde windstoten werkelijk de oorzaak van het ongeluk was. De brandweer en politie deden daarom tot zondagmiddag laat in de stromende regen onderzoek op de locatie vlakbij de beurs van Düsseldorf.

Kabelreparatie mislukt

Een dag eerder was de scheepvaart op vrijwel hetzelfde traject wel voor een uur gestremd. Een kabel tussen twee hoogspanningsmasten links en rechts van de Rijn bij Krefeld (Km 761), moest weer worden bevestigd. De operatie mislukte, omdat een touw in een afgedreven werkschip vervangen raakte. Nu moet een nieuwe datum voor de reparatie worden gepland. Twee weken eerder was de kabel tijdens storm 'Ciara' (in Duitsland Sabine genoemd) gebroken, met lichte hinder voor de scheepvaart als gevolg. Het gaat om een aardkabel die verder geen risico's opleverde. 

leaderboard