Overslaan en naar de inhoud gaan
 trots op Duitse fregattenorder
Een eerder MKS 180-ontwerp.

Scheepsbouwer Damen trots op Duitse fregattenorder

De Duitse overheid heeft het voornemen bekendgemaakt om de Nederlandse scheepsbouwer Damen als hoofdaannemer, samen met partners Blohm + Voss en Thales, te selecteren voor het leveren van ten minste vier ‘multi-purpose combatship MKS 180’- fregatten aan de Duitse marine. Damen meldt ‘uitermate trots en tevreden’ te zijn met het resultaat van het evaluatieproces dat door de Duitse overheid werd aangekondigd.

De schepen worden gebouwd op de Blohm + Voss-werf in Hamburg en op andere scheepswerflocaties van de Noord-Duitse Lürssen Group. Damen zet daarmee in om ongeveer 80 procent van de totale netto-investering als toegevoegde waarde in Duitsland te besteden. Hetzelfde geldt voor de elektronische applicatiesystemen die door Thales Nederland naar een eigen ontwerp worden geleverd. Hierbij wordt ongeveer 70 procent van de diensten geleverd door Duitse dochterbedrijven van Thales en andere Duitse onderaannemers.

Familiebedrijven

Met de Noord-Duitse scheepswerfgroep Lürssen als moederbedrijf van Blohm + Voss en de Damen Shipyards Group, is het partnerschap gebaseerd op twee stabiele familiebedrijven die al meer dan 140 jaar met succes actief zijn in de marine- en scheepsbouw.

Nederlands enige marinebouwer is blij met dit hoofdaannemerschap van het Duitse project en de verdeling van de werkzaamheden over de Duitse en Nederlandse industrie. Damen: “Voor Nederland levert het nationale kennis en kunde op om ook in de komende Nederlandse marinebouwprojecten voor fregatten en onderzeeboten de Nederlandse overheid de optie te bieden om dit soort strategische programma’s in eigen land te laten uitdenken, engineeren, managen en uitrollen”.

leaderboard