Overslaan en naar de inhoud gaan
breuk
Rijkswaterstaat

Schade sluis Eefde dit weekend hersteld

Donderdag werd de drempel van sluis Eefde aangevaren. Uit het onderzoek bleek dat er aanzienlijke schade is, maar de stremming blijft waarschijnlijk beperkt tot het weekend.

 

Onder de sluisdeur ligt een drempel: een stalen balk die in het beton is gestort, waar de sluisdeur op valt en die een waterkerende werking heeft. De stalen balk en het onderliggende beton zijn door de aanvaring flink beschadigd. Hierdoor kan er niet goed worden geschut en ook als waterkering functioneert de sluis niet meer naar behoren.

Donderdagmiddag zijn er tijdelijke schotten geplaatst en is de drempel drooggezet. Dit was nodig om goed te kunnen bepalen welke herstelwerkzaamheden er nodig zijn, en om de herstelwerkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Inmiddels is bekend dat het staal en het beton in het komende weekend kunnen worden hersteld. Mits de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd zoals verwacht, dan kan de sluis in de loop van dit weekend weer worden bediend. Rijkswaterstaat zorgt dan voor extra bediening om de wachtende schepen direct te kunnen schutten.

staande foto

leaderboard