Overslaan en naar de inhoud gaan
Smart Shipping
De overhandiging van het logo van het forum met minister Van Nieuwenhuizen.

Samenwerking voor smart shipping in nieuw forum SMASH!

Het Nederlands Forum Smart Shipping is maandag 21 september officieel van start gegaan. In het forum gaan marktpartijen, kennisinstellingen en overheden op grote schaal werken aan de implementatie van smart shipping.

Rob Verkerk, voorzitter van Nederland Maritieme Land, de organisatie waar het forum is gehuisvest: “Nu dit niet meer alleen van de overheid is, maar van ons allen, creëren we hiermee slagkracht om innovaties op het gebied van smart shipping in Nederland te versnellen en zo op dit gebied toonaangevend te worden en te blijven.”

De start van het forum was in de Kooren Terminal in Rotterdam door minister Cora van Nieuwenhuizen. Tijdens de start waren al enkele verschillende types van smart ships te zien: het RT Borkum, CityBarge, RPA-3, VO:X Metiri en de MS Auris.

Minister Van Nieuwenhuizen: “Dit gaat over een nieuw generatie zee- en binnenvaartschepen die duurzamer zijn dan de huidige, over onbemande vaartuigen voor gevaarlijk werk in havens, over geautomatiseerde goederenoverslag. Het gaat over innovaties die de stap naar efficiënter en schoner transport over water nog aantrekkelijker maken. De wereldwijde maritieme koppositie van Nederland is niet vanzelfsprekend, die zullen we samen moeten verdedigen.” Activiteiten die het forum gaat uitvoeren, omvatten onder andere het verenigen van de sector. Dit uit zich in een gezamenlijke roadmap, overleg en het samen uitvoeren van projecten.

Bekijk hier de livestream van de start terug. 

 

Lancering van het Nederlands Forum SmartShipping (SMASH!) from Fixvision on Vimeo.

leaderboard