Overslaan en naar de inhoud gaan
sando
De Sendo Liner in Amsterdam.
'Proactief en op eigen kracht blijven investeren'

Samenwerking voor ‘duurzame snelweg' over het water

Met ingang van 1 november bundelen de Amsterdamse havenbedrijven CTVrede en TMA Multimodal hun krachten om de containerstromen per binnenvaart op de bestaande Noord Nederland Corridor nog efficiënter en duurzamer te maken. CTVrede wordt medeaandeelhouder in TMA Multimodal.

De nieuwe samenwerking zorgt voor een hoogfrequent vaarnetwerk met wel 25 wekelijkse vaste afvaarten tussen de CTVrede en TMA terminals van en naar Rotterdam en zes afvaarten per week van en naar Antwerpen. Het gezamenlijk vervoersbedrijf gaat verder onder de naam TMA Vrede.

Vaste afvaarten en zogeheten ‘fixed windows’ in de diepzeehavens zijn van groot belang om het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen met congestie en vertraging in het containervervoer. Vertragingen hebben wereldwijd effect op de goederenstromen en in Europa merkt men dat de afgelopen maanden steeds meer.

“Onze klanten krijgen een sterker vaarproduct aangeboden, dat aansluit op hun logistieke keten. We bieden transportoplossingen tot aan de deur via ons uitgebreide vaar- en terminalnetwerk. We zijn een sterke partner voor onze klanten om samen de uitdagingen die nu spelen in de containerscheepvaart het hoofd te bieden” aldus Rens Rohde, algemeen directeur TMA Multimodal.

Alma Prins, hoofd Cargo & Offshore bij Port of Amsterdam voegt eraan toe: “De aangekondigde samenwerking tussen TMA en CTVrede sluit aan bij onze ambitie om vervoer via binnenvaart naar het achterland verder uit te breiden. Goed om te zien hoe bedrijven in de haven hierin actief de samenwerking opzoeken, zowel op het gebied van efficiëntie als vanuit duurzaamheid.”

Slag gemaakt

karin
Karlien Brolsma.

,,Duurzaamheid en zorg voor onze planeet zijn voor ons geen loze kreten. We varen sinds anderhalf jaar met twee elektrische schepen en werken met elektrische kranen op de terminals. Daardoor hebben we onze uitstoot flink kunnen reduceren. Er is een enorme slag gemaakt in het verminderen van het aantal truckkilometers dankzij deze snelweg over water. Onze samenwerking is de volgende stap: door de krachten te bundelen kunnen we proactief en op eigen kracht blijven investeren. We gaan door op de ingeslagen weg met elektrische schepen en zijn actief de rest van de keten aan het verduurzamen.” zegt Karlien Brolsma, algemeen directeur van CTVrede.

leaderboard