Overslaan en naar de inhoud gaan
samenwerking tussen stichting De Binnenvaart en de buren van Leefwerf De Biesbosch
Jos Hubens tekent de overeenkomst. Foto Leefwerf De Biesbosch

Samenwerking De Binnenvaart en Leefwerf De Biesbosch beklonken

De toch al goede samenwerking in het Dordtse tussen stichting De Binnenvaart en Leefwerf De Biesbosch is nu officieel vastgelegd. Dat gebeurde afgelopen zaterdagmiddag 11 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Binnenvaartmuseum, aan boord van het museumschip de René Siegfried.

Jos Hubens (voorzitter De Binnenvaart) en Elio Barone (Leefwerf De Biesbosch) hebben de samenwerking tussen hun stichtingen feestelijk beklonken. De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door Hubens. Eerder had Teun Muller (voorzitter van stichting Leefwerf De Biesbosch) deze al ondertekend.

Hubens: “We werken al jaren nauw samen, wat uiteraard goed bevalt. Voor de verbouwing van onze Franse motor Marot hebben we de afspraken en verplichtingen over en weer goed vastgelegd, zodat we verder kunnen bouwen op de goede basis die we hebben”. Elio Barone: “Het publiek toegankelijk maken van de Marot, het boegbeeld van de Leefwerf, is één van de belangrijkste onderdelen van ons initiatief. Hierdoor kunnen de mensen aan boord van het schip ervaren hoe slim Scheepswerf De Biesbosch dit type schip ontworpen heeft, met hulp vanuit het Marshallplan. Dat wordt ook zichtbaar in het ruim”.

leaderboard