Overslaan en naar de inhoud gaan
Exho samenwerking
Huub van Exel (Exho) en rechts Arie Arensman (Axxaz) trekken samen op.
Strategisch partnership Axxaz en Exho

Samenwerking brengt meer Filipijnen naar de binnenvaart

De uitzenders Axxaz en Exho slaan de handen ineen voor een betere personeelsbezetting in de binnenvaartbranche met de inzet van Filipijnse bemanningsleden. Axxaz is expert op het gebied van internationale arbeidsmobiliteit en -flexibiliteit en Exho is specialist op het gebied van ship- en crewmanagement. Beide bedrijven zijn bovendien grote spelers in het opleiden van nieuw binnenvaartpersoneel.

Axxaz  heeft een flink bestand aan binnenvaartpersoneel uit voornamelijk de Filippijnen. Eigenaar Arie Arensman is zeer te spreken over deze arbeiders: “Er zijn veel mensen uit de Filippijnen die in het verleden in de zeevaart of binnenvaart hebben gewerkt en die in Europa graag aan het werk willen via Axxaz. Ze hebben een hoop ervaring en naast hun specifieke vakkennis brengen ze een grote gedrevenheid mee aan boord. Filippijnen spreken goed Engels, zijn sociaal en communicatief goed en vriendelijk. Een verademing, fijn om mee te werken.”

De Filippijnen komen doorgaans voor een langere periode naar Europa en gaan vaak voor 2 of 3 maanden naar huis. Meerdere schema’s zijn mogelijk, meest voorkomend 9-3, 6-3 of 4,5-1,5. Daar waar het voor Axxaz lastig bleek om de tijd ‘af’ op te vullen, is Exho daar juist bijzonder bedreven in. De eigenaar van een schip kan dus het hele jaar rekenen op kundig personeel en samen met EXHO en de werknemers zelf afstemmen hoe de werktijd in Europa en de vrije tijd in de Filippijnen verdeeld worden.

Grote speler

Met het strategisch partnership van Axxaz en Exho, elk goed voor circa 200 man personeel, ontstaat een grote speler op de markt. Huub van Exel van Exho: “We gaan deze samenwerking aan voor de lange termijn en hoewel we op dit moment vooral elkaars diensten aanbieden bij bestaande klanten zullen wij ook op andere vlakken plannen uit gaan rollen. Ideeën zijn er genoeg, het is fijn om met een gelijkgestemde aan tafel te zitten en van elkaars expertise gebruik te kunnen maken. Dan kom je snel tot oplossingen.”

leaderboard