Overslaan en naar de inhoud gaan
don
Politiewoordvoerder Alwin Don met het drugsschip op de achtergrond.

Drugslab op binnenvaartschip in Moerdijk

Vrijdagmiddag heeft de politie Roosendaal en omstreken in een binnenvaartschip, afgemeerd in de dorpshaven van Moerdijk, een drugslab ontdekt. In het schip lagen ook chemicaliën opgeslagen voor de productie van crystal meth. Vier mannen werden aangehouden; drie illegaal in ons land verblijvende Mexicanen en de schipper.

De vondst is uniek in Nederland: het is de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip wordt aangetroffen. Het schip is 80 meter lang. Vaker zijn hennepkwekerijen in schepen gevonden, ook een drugslab in een woonboot, maar nog nooit een drugslab in zo'n groot schip. Een van de agenten heeft bij het ontdekken van het drugslab ademhalingsmoeilijkheden gekregen en moest voor korte tijd naar het ziekenhuis.

Sabotage

En afgelopen nacht begon het schip tijdens de ontmanteling van het lab plotseling water te maken. De politie heeft het sterke vermoeden dat er sprake is van sabotage. Uit onderzoek bleek namelijk dat er van afstand een pomp op afstand in werking was gesteld. Rijkswaterstaat legde vervolgens een scherm om het schip om eventuele verspreiding van chemicaliën en brandstof te voorkomen.

 

 

leaderboard