Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruhr Express moet uitkomst bieden voor piekdrukte op diepzeeterminal van RWG

CMA CGM, Rotterdam World Gateway (RWG) en binnenvaartoperator HTS hebben in onderlinge samenwerking de ‘Ruhr Express’ gelanceerd.

Na een korte proefperiode hebben de partijen besloten dit nieuwe concept door te zetten. De expressdienst moet een antwoord bieden op de steeds grotere pieken op de diepzeeterminals, als gevolg van de schaalvergroting in de wereldwijde containervaart.

De Ruhr Express, uitgevoerd door binnenvaartoperator HTS, biedt twee keer per week een punt-puntverbinding tussen diepzeeterminal RWG en Duisburg (D3T) en heeft bij RWG een semi-vast slot, dat meebeweegt met de vensters van een aantal diepzeediensten van CMA CGM. De connectie tussen de diepzeediensten van CMA CGM en de binnenvaart is daarmee gegarandeerd, wat vele voordelen kan opleveren.

Pioniersrol

Met deze punt-puntconstructie en de flexibiliteit in het vaarschema, heeft HTS een betrouwbare afhandeling gerealiseerd tussen RWG in Rotterdam en het Duitse achterland. Met deze inventieve oplossing zeggen RWG, CMA CGM en HTS een pioniersrol te vervullen.

leaderboard