Overslaan en naar de inhoud gaan

'Rotterdamse haven moet slimmer'

Om Rotterdam een betaalbare wereldhaven te houden, moeten tarieven in de haven concurrerend blijven en inspecties nog slimmer. Dit stelden ondernemersverenigingen EVO en Fenedex op 15 december tijdens het jaarlijkse Havendebat in Rotterdam.

De Rotterdamse haven is volgens de organisaties een onmisbare schakel voor de handel en productie in Nederland, maar er ligt concurrentie op de loer. EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de logistieke en exportbelangen van bedrijven, pleiten daarom voor concurrerende tarieven en slimmere inspecties.

Steun

De oproep van EVO en Fenedex is onderdeel van een tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek, waar de ondernemersverenigingen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen steun voor zoeken. Deltalinqs, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors, Portbase en het Havenbedrijf hebben op 15 december hun handtekening gezet onder het tienpuntenplan van EVO en Fenedex. “Voor de logistiek in, van en naar de haven van Rotterdam kaarten EVO en Fenedex belangrijke punten aan. Daar moeten de politieke partijen in Den Haag naar luisteren”, stelt directeur Bas Janssen van Deltalinqs.

leaderboard