Overslaan en naar de inhoud gaan
WATERR
De bochtafsnijding betekent vooral meer water. De luchtfoto van het tracé dateert van juli 2017. Foto’s provincie Zuid-Holland

Rondvaarten bochtafsnijding Delftse Schie

Ter gelegenheid van de officiële opening van de bochtafsnijding van de Delftse Schie op 28 januari houdt de provincie Zuid-Holland en de andere betrokken overheden op zaterdag 2 februari een publieksdag met rondvaarten. Samen met de omwonenden wordt dan stilgestaan bij het verdwijnen twee haakse bochten uit de vaarweg. Het scheepvaartverkeer kan vanaf 29 januari gebruikmaken van de nieuwe vaarroute.

 

De publieksdag op zaterdag vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen mee op een rondvaart door de nieuwe vaarweg, in een verwarmde en overdekte boot. Aan boord is koffie en thee aanwezig en krijgen bezoekers informatie over de werkzaamheden. Elk half uur vertrekt de boot vanaf de Grote Kerk. Per keer is er plek voor 25 passagiers. Belangstellenden voor een rondvaart kunnen zich aanmelden via: www.aanmeldenpzh.nl/publieksdagBochtafsnijdingDelftseSchie2019.

Tentoonstelling

In de Grote Kerk van Overschie is een kleine tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van het project en de archeologische vondsten die tijdens de werkzaamheden in het gebied zijn gedaan. Het projectteam van de provincie en de aannemer zijn aanwezig om vragen over het project te beantwoorden. Ook is er een kraam met erwtensoep en warme chocolademelk. De officiële opening wordt op 28 januari verricht door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en gedeputeerde Rik Janssen.

 

TRACÉ

 

 

 

leaderboard