Overslaan en naar de inhoud gaan
kort
foto: Kortenhorst

Roland Kortenhorst vertrekt als voorzitter BLN-Schuttevaer

Roland Kortenhorst vertrekt als voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Hij heeft het bestuur van de branchevereniging te kennen gegeven niet meer verkiesbaar te zijn voor een volgende bestuurstermijn. Zijn termijn eindigt september 2018. Het Algemeen Bestuur van BLN-Schuttevaer heeft een commissie ingesteld om kandidaten te zoeken.

Kortenhorst (59) is lange tijd verbonden geweest aan BLN-Schuttevaer. Al in zijn tijd als CDA-Tweede Kamerlid was hij als voorzitter van Bureau Voorlichting Binnenvaart nauw betrokken. Later werd hij voorzitter van het toenmalige Kantoor Binnenvaart. Vanuit die organisatie was hij betrokken bij de oprichting van de toenmalige Binnenvaart Branche Unie (BBU). De BBU was uiteindelijk een van de oprichtende partijen van het huidige Koninklijke BLN-Schuttevaer.

Tijdens zijn bestuursperiode zette Kortenhorst zich in om de binnenvaart hoger op de politieke agenda te krijgen. Met name de bijdrage die de binnenvaart kan leveren in het oplossen van de toenemende congestie in het goederenvervoer alsmede de potentie van de binnenvaart om de klimaatdoelstellingen te behalen waren speerpunten van Kortenhorst .

leaderboard