Overslaan en naar de inhoud gaan
kasteel
Robert Kasteel (midden) gaat met pensioen, maar blijft nog aan als adviseur.

Kasteel stopt als laatste directeur CBRB

Robert Kasteel zal per 1 april 2021 zijn taken neerleggen als directeur van het CBRB, het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. Het is naar eigen zeggen tijd om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten.

Toch zal Kasteel actief verbonden blijven aan het CBRB, als adviseur en twee belangrijke dossiers onder zijn hoede houden: de verkenning/voorgenomen fusie met Koninklijke BLN-Schuttevaer en milieu- en vergroeningsdossier inclusief Green Deal.

JAK
Robert Kasteel.

Robert Kasteel is al sinds 2013 werkzaam als directeur van het CBRB; voorafgaand aan deze functie was hij als directeur van binnentankvaartrederij Vopak/ Interstream Barging al zeer actief als bestuurslid van het CBRB.

Geen opvolger

Het algemeen bestuur van het CBRB heeft begrip voor de keuze van Kasteel om zijn functie neer te leggen, maar is ook zeer verheugd dat de kennis en kunde op de twee belangrijke dossiers worden gewaarborgd door Kasteels aanblijven als adviseur. Het bestuur heeft besloten, gelet op de voorgenomen fusie met Koninklijk BLN-Schuttevaer (nog) geen nieuwe directeur aan te stellen. In de nabije toekomst wordt op zoek gegaan naar een kandidaat die leiding zal gaan geven aan deze nieuw op te zetten organisatie.

Voor de continuïteit bij het CBRB worden de directiewerkzaamheden verdeeld tussen de voorzitter, adjunct-directeur en enkele medewerkers. Gezien de huidige omstandigheden zal er op een later tijdstip op gepaste wijze afscheid worden genomen van Kasteel door bestuur, medewerkers, leden en andere stakeholders.

Tags

leaderboard