Overslaan en naar de inhoud gaan
donau
"Veiliger om een ​​riviercruisetocht te maken dan thuis je boodschappen te doen.”

Riviercruisevaart vraagt betere internationale afstemming inreisregels

Nu het riviercruiseseizoen op zijn einde loopt, vraagt de herstellende branche om een betere afstemming van de coronaregels tussen de verschillende landen langs de grote rivieren. Er wordt positief uitgekeken naar het seizoen 2022.

“Vergeleken met vorig jaar is men echter vooral blij om weer gasten aan boord te hebben, al beperkt de veelal lage bezettingsgraad de financiële schade maar een klein beetje”, zo laat de in Zwitserland gevestigde brancheorganisatie IG Rivercruise weten.

Terugblikkend: “Een van de grootste moeilijkheden was het bijhouden van de soms zeer uiteenlopende maatregelen en inreisregels van de landen langs de rivieren. Het zou in de toekomst zeer wenselijk zijn als er coördinatie tussen de landen zou zijn, ook in het belang van de effectiviteit van dergelijke maatregelen.”

Boodschappen doen

Het Covid-beschermingsconcept van de IGRC op de cruiseschepen heeft zichzelf naar eigen zeggen bewezen. “Er zijn alleen geïsoleerde gevallen van infecties of zelfs uitbraken geweest. Aangezien de hygiëneconcepten aan boord van de schepen voor de pandemie al op een zeer hoog niveau stonden, kon met enkele aanvullende maatregelen de nodige veiligheid voor gasten en bemanning worden gewaarborgd. Toch is het veiliger om een ​​riviercruisetocht te maken dan om thuis je boodschappen te doen.”

De vraag naar rivierreizen in het komende jaar blijft echter groot en de touroperators in binnen- en buitenland bereiden zich dan ook voor op een positief seizoen in 2022.

leaderboard