Overslaan en naar de inhoud gaan
Cruiseport Amsterdam
De 'witte vloot' is nu nog vooral actief in de regio rond Amsterdam - en zeker tijdens het Keukenhofseizoen. Hier bij het Centraal Station.

Riviercruises ‘ontdekken’ zuidwest-Nederland

Het welvarende en dichtbevolkte zuidwesten van Nederland is in sommige opzichten toch nog een ontwikkelingsgebied. Dat geldt namelijk voor de riviercruisevaart, die hier nog een enorme potentie voor groei ziet. Want de talrijke historische handels- en vestingstadjes, aaneengeregen door prachtige natuur langs het getijdewater, worden nog zelden door de schepen van de zogenoemde ‘witte vloot’ aangedaan.

MARK VAN DIJK

Daar gaat de eerdaags op te richten stichting Dutch Delta Cruise Port verandering in brengen. En dan weten vele Duitsers, Britten, Fransen, maar ook de Japanners, Chinezen en Amerikaanse cruisetoeristen ook de verstilde Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren met hun schattige stadjes eromheen te vinden. Van Slot Loevestein tot Hellevoetsluis en van Kinderdijk via Dordrecht naar Willemstad. En veel verder.

Het initiatief moet in dit waterrijke gebied soms weken durende (super-de-luxe) vaarvakanties toegankelijk en ‘boekbaar’ maken. Met aansluiting op Vlaanderen (Antwerpen, Gent en Brugge) en daarna – als het Canal Seine-Nord Europe er eenmaal ligt: Parijs! Er wordt gemikt op een publiek van welgestelde actieve ouderen, vooral van Europese komaf. 

Lees het hele verhaal in de komende Cruisespecial van de Scheepvaartkrant, die volgende week verschijnt.

 

 

leaderboard