Overslaan en naar de inhoud gaan
RIJN
Foto Barcode Architects

Rijnhaven: wonen, park en strand op één plek

De Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en vergezichten moet een nieuw onderdeel worden van het centrum van Rotterdam. Hoogbouw grenst straks aan een stadspark dat een deel van het huidige havenbekken inneemt. Dat nieuwe stadspark drijft deels in de haven en krijgt een stadsstrand.

De Rijnhaven wordt zo een uitbreiding van het Rotterdamse stadscentrum op de zuidoever. Het vandaag gepresenteerde Masterplan voor de Rijnhaven, ontworpen door Barcode Architects, is klaar om verder uitgewerkt te worden en laat zien hoe dit gebied een nieuw gezicht krijgt.

Skyline

“De Rijnhaven wordt een nieuw onderdeel van de skyline van Rotterdam met hoogbouw die ligt aan bijzonder groen in een grotendeels drijvend park. Het karakter van de haven blijft behouden door de kades en het uitzicht over het water’’, zegt wethouder Bas Kurvers (Wonen en Bouwen). Rijnhaven ligt in het hart van Rotterdam, aan de stadsas van Hofplein tot Zuidplein, en wordt omringd door de Kop van Zuid en Katendrecht. Door de nieuwe ontwikkelingen uit het Masterplan ontstaat een stadscentrum op twee oevers. Zo worden Noord en Zuid sterker met elkaar verbonden.

leaderboard