Overslaan en naar de inhoud gaan
Reputatie haven Rotterdam nog ijzersterk
De Black Marlin levende dit jaar een imposante vracht binnenvaartcasco's van Chinese makelij af. Foto Port of Rotterdam/ Ries van Wendel de Joode

Reputatie haven Rotterdam nog ijzersterk

De Rotterdamse haven staat nog altijd goed op de kaart - zeker bij omwonenden. Toch zorgen de maatschappelijke klimaatdiscussie en media-aandacht over drugssmokkel bij het Nederlandse publiek voor een lichte daling van de nog steeds hoge reputatiescore. Dat blijkt uit een eigen reputatieonderzoek van het Havenbedrijf, gepresenteerd als Winterlezing bij havenwerkgeversclub Deltalinqs.

In het reputatieonderzoek bleef de waardering voor de haven bij omwonenden min of meer gelijk: van 87,4 in 2017 naar nu 86,6 uit 100 punten. De daling voor de rest van Nederland is groter: van 85,7 naar 81,0.  Een score boven de 80 blijft nog steeds uitzonderlijk hoog, maar er is dus geen reden om achterover te leunen. ‘Het is moeilijker aan de top te blijven dan er te komen’, luidt de titel van het onderzoeksrapport.

Draagvlak

“Een goede reputatie is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het haven- en industriecomplex. Het zorgt voor begrip en draagvlak”, aldus pr-manager Van der Eijk van het havenbedrijf. “Om te kunnen verbeteren, moet je weten hoe men naar ons kijkt. Daarom wordt dit onderzoek tweejaarlijks uitgevoerd, om de reputatie en het effect van de inspanningen te blijven monitoren”.

leaderboard