Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordaantal reizigers voor de Waterbus

Waterbus, het grootste veerdienstennetwerk van Nederland, heeft een recordaantal reizigers vervoerd. Vorig jaar zijn er 1,8 miljoen mensen overgezet, ten opzichte van 1,7 miljoen in 2015. Een stijging van bijna 6 procent.

De snelle schepen van Waterbus varen in de regio Rotterdam en tussen de Drechtsteden en worden in de OV-klantenbarometer tot een van de best gewaardeerde openbaar vervoersystemen van Nederland gerekend.
De provincie Zuid-Holland subsidieert de Waterbus. Gedeputeerde Rik Janssen: "Een mooi resultaat in 2016. In een dichtbevolkte en waterrijke provincie als Zuid-Holland is het noodzakelijk dat vervoer over water een volwaardig alternatief is voor vervoer over wegen. Door gebruik te maken van innovaties willen we ervoor zorgen dat Zuid-Holland de best bereikbare provincie van Nederland wordt en de Waterbus speelt daar een belangrijke rol in. Tevredenheid van reizigers staat hierbij centraal".
Waterbus heeft de recordtoename onder meer te danken aan de groei van het aantal vaste gebruikers in de spits, zoals woon-werk reizigers en scholieren, alsmede de groei van het aantal recreanten en toeristen op de directe daldienst lijn 201 naar de molens van Kinderdijk. Ook is het aantal reizigers op de veerdienst lijn 19 tussen Rotterdam Kralingen en Feijenoord met maar liefst 15 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Avondvaarten

Naast de groei op de reguliere Waterbuslijnen heeft Waterbus de toename van het aantal reizigers ook te danken aan de succesvolle expeditie naar het Haringvliet in de zomermaanden, de overname van de veerdienst over de Lek tussen Nieuw-Lekkerland en Lekkerkerk en de start van de pilot van de Waterbus Avondvaarten op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden in de Drechtsteden.
Waterbus heeft, sinds de in 2009 verleende concessie, in totaal al meer dan 13 miljoen reizigers vervoerd over water tussen Rotterdam, Dordrecht en in de Drechtsteden en is hier uiteraard heel trots op.

Foto: Drukte bij de halte Erasmusbrug, aan de Willemskade.

leaderboard