Overslaan en naar de inhoud gaan
deur
De bijzondere segmentdeur komt pas in juli.

Puntdeuren sluis Eefde arriveren

De puntdeuren voor de tweede sluisklok van Sluis Eefde zijn gereed. Zaterdag 18 mei worden ze in de nieuwe sluiskolk gehesen en vervolgens gemonteerd. In verband met de veiligheid is de Kapperallee ter hoogte van de tweede sluiskolk zaterdag 18 mei van 5.00 tot 21.00 uur afgesloten voor al het wegverkeer. Ook is de sluis tijdens de werkzaamheden niet in gebruik.

 

De werkzaamheden zijn niet te zien vanaf de openbare weg, maar tussen 08.00 en 13.00 uur is er een livestream te bekijken bij Restaurant De Sluis, Schoolstraat 70 in Eefde. Medewerkers van aannemerscombinatie Lock to Twente en Rijkswaterstaat zijn daar aanwezig om uitleg te geven. De livestream is ook te volgen via de Facebookpagina Rijkswaterstaat Twentekanalen.

 

Vervoer sluisdeuren per schip

De deuren van de nieuwe sluisdeur zijn gemaakt door Hollandia Infra in Krimpen aan den IJssel. De puntdeuren worden daar vandaan per schip naar Eefde vervoerd via de Lek, Neder-Rijn en de Gelderse IJssel. De nieuwe sluiskolk krijgt aan de ene kant puntdeuren en aan de andere kant een segmentdeur. In juli wordt de segmentdeur verwacht.

 

leaderboard