Overslaan en naar de inhoud gaan
Provincie neemt aanbevelingen rapport hefbrug Boskoop over
Archieffoto provincie Zuid-Holland
'Situatie had niet mogen ontstaan’

Provincie neemt aanbevelingen rapport hefbrug Boskoop over

Het onafhankelijke onderzoek naar het beheer en onderhoud van de hefbrug Boskoop is afgerond. Uit het onderzoek komen aanbevelingen voort, die door de provincie Zuid-Holland benut worden om het beheer en onderhoud aan beweegbare bruggen en sluizen te verbeteren. Dat moet een nieuwe plotse afsluiting in de toekomst voorkomen.

Het onderzoek naar beheer en onderhoud van de hefbrug Boskoop is uitgevoerd door de onafhankelijke provinciale onderzoeksafdeling, de Eenheid Audit en Advies (EAA). De aanleiding voor het onderzoek was de plotselinge afsluiting van de hefbrug Boskoop op 10 oktober 2019. Uit een beoordeling door Ingenieursbureau Rotterdam bleek die dag dat de constructieve veiligheid van de brug niet kon worden gegarandeerd.

Het provinciebestuur realiseert zich dat de situatie die heeft geleid tot het onmiddellijk afsluiten van de hefbrug Boskoop niet had mogen ontstaan en trekt zich de bevindingen uit het rapport aan. “Het is de taak van de provincie om er voor te zorgen dat de bruggen en sluizen veilig gebruikt kunnen worden. Wij willen hierbij geen enkel risico nemen en sluiten een brug af of beperken het gebruik zodra sprake is van een onveilige situatie”, aldus een eigen verklaring.

Versterkingen

Bij de hefbrug Boskoop bleek een aantal versterkingen ineens nodig, die in het verleden ten onrechte niet waren aangebracht. Deze versterkingen zijn inmiddels aangebracht. Op dit moment claimt de provincie Zuid-Holland geen onveilige bruggen of sluizen meer te hebben.

leaderboard