Overslaan en naar de inhoud gaan
Beatrixsluis

Prinses Beatrixsluis twee weekenden gestremd

De Prinses Beatrixsluis is twee weekenden deels gestremd voor scheepvaartverkeer in februari. De eerste stremming is in het weekend van 10 februari, de tweede een week later.

De sluis is gestremd van zaterdag 8.00 tot en met maandag 8.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is steeds één van de twee kolken beschikbaar voor de scheepvaart.

Langere wachttijden
Naar verwachting hebben schippers tijdens deze stremming langere wachttijden. Dit kan tot meerdere uren oplopen. Er worden daarom extra wachtplaatsen gecreëerd, de huidige overnachtingsplaatsen langs het Lekkanaal heffen we hiervoor tijdens de stremming tijdelijk op, borden geven dit ter plekke aan.

Reparatiewerkzaamheden
Er worden dan reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de hefdeuren. Het eerste weekend wordt gewerkt aan de oostelijke kolk, het tweede aan de westelijke kolk. Het gaat om het vervangen van de afdichtingsstrips op de deuren. Deze strips zorgen ervoor dat de sluisdeur waterdicht is afgesloten als er geschut wordt. Deze werkzaamheden zijn nodig om het goed kunnen sluiten van de deuren  te waarborgen.

De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld. Het weekend van zaterdag 24 februari wordt daarom aangehouden als reserveweekend, ook voor het geval de werkzaamheden uitlopen.

 

 

leaderboard