Overslaan en naar de inhoud gaan
Prijsbekers voor alle teams van laatste EOC-zaalvoetbaltoernooi
Het winnende finaleteam (na strafschoppen) van internaat De Singel uit Dordrecht.

Prijsbekers voor alle teams van laatste EOC-zaalvoetbaltoernooi

Alle deelnemende teams gingen naar huis met hun eigen prijsbeker, na het allerlaatste EOC/ Register Holland-zaalvoetbaltoernooi voor schipperskinderen op 16 november in het Arnhemse sportcomplex Valkenhuizen. Verdeeld over zestien teams, uitkomend in vier categorieën, speelden ongeveer 125 voetballertjes tegen elkaar.

Vanwege het teruglopend aantal kinderen op de internaten in ons land stoppen de organiserende families (Hoogeveen, Eerkens en Mannak) er nu mee. De deelnemende schippersinternaten hadden gezamenlijk een bedankje geregeld voor de trouwe organisatie van wel negentien afleveringen van dit 5x5-jeugdtoernooi.

De internaten en ouders vinden het weliswaar jammer dat dit de laatste keer was, maar begrijpen de keuze. Wedstrijdleider Harm Mannak: “Het was een goed moment om te stoppen. Iedere categorie telde nu vier teams en daarvoor was een leuk speelschema te maken, met als slot in elke categorie een finalewedstrijd. Die finales zorgen altijd weer voor wat extra spanning en veel sfeer op het veld en op de tribunes”.

Einduitslag

In de categorie Gemend 6 t/m 10 jaar was de uitslag: 1 –Julia, 2-Prinses Margriet, 3-Het Kompas en 4-Koningin Juliana. Bij de Jonge Jongens 10 t/m 14 jaar: 1-Prinses Margriet1, 2-Prinses Mrgriet2, 3-Julia en 4-St. Nicolaas. Meiden 10 t/m 18 jaar: 1-Julia1, 2-Het Kompas, 3-Julia2, 4-St. Nicolaas. Oudere Jongens 14 t/m 18 jaar: 1-De Singel, 2-Julia, 3-Het Kompas en 4-St. Nicolaas. De sportiviteitsprijs ging naar het gemengde team van Koningin Juliana uit Terneuzen.

 

 

leaderboard