Overslaan en naar de inhoud gaan
Amy is intelligent, rationeel en technisch aangelegd, Djimmy is een stoer leiderstype dat hunkert naar de romantiek van de haven.
Amy is intelligent, rationeel en technisch; Djimmy is een stoer leiderstype dat hunkert naar de romantiek van de haven.

Pratende drones nieuwe havengidsen

Op zaterdag 5 september zet Stichting Wereldhavendagen de Rotterdamse haven in het zonnetje tijdens de Digital Port Day. De dag kent een ware primeur: liefhebbers van de haven zullen digitaal door het gebied worden rondgeleid aan de hand van twee heel speciale gidsen: de pratende drone-robots Amy en Djimmy.

Amy is intelligent, rationeel en technisch aangelegd, Djimmy is een stoer leiderstype dat hunkert naar de romantiek van de haven. Daarmee is het eigentijdse duo de verpersoonlijking van de Rotterdamse haven, waar hardwerkende mensen en innovatieve technologie elkaar dagelijks aanvullen en versterken.

Stichting Wereldhavendagen ontwikkelde Amy en Djimmy in samenwerking met Rotterdam Festivals en evenementenbureau Fjuze, dat veel ervaring heeft met innovatieve inzet van technologie. De aanwezigheid van Amy en Djimmy op de Digital Port Day is uniek: nog nooit eerder werden drones voorzien van een karakter en op een dergelijke manier gebruikt op een (digitaal) evenement.

Vliegende robots

“Het unieke van drones is dat ze een nieuw perspectief laten zien van een wereld die voor ons alleen bekend is vanaf de grond,” zegt Klaas Rohde, eigenaar van Fjuze. “Voor ons zijn drones vliegende robots, waar we karakters in zien”.

“Dankzij Amy en Djimmy kunnen we een heel nieuwe kant van de Rotterdamse haven laten zien,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “We zijn erg trots dat we dankzij de creatieve samenwerking met Fjuze en Rotterdam Festivals ons publiek een echte primeur kunnen bieden tijdens de Digital Port Day”.

leaderboard