Overslaan en naar de inhoud gaan
Cybersecurity programma NZKG.

Port of Amsterdam ontwikkelt cybersecurity programma

Port of Amsterdam is gestart met een cybersecurity programma om de havengemeenschap in het Noordzeekanaalgebied digitaal weerbaarder te maken.

Belangrijke onderdelen van dit programma zijn een meldpunt en het CYREN-netwerk (Cyber Resilient Noordzeekanaalgebied). Het CYREN-netwerk verzamelt informatie over cyberdreigingen en deelt die met de aangesloten bedrijven. Deze bedrijven worden vanuit het meldpunt geïnformeerd over mogelijke cyberaanvallen in het Noordzeekanaalgebied. Bedrijven kunnen zich tot het meldpunt wenden als een situatie plaatsvindt die mogelijk de havenregio raakt. Het meldpunt wordt bemand door de Divisie Havenmeester.

Havenmeester Marleen van de Kerkhof en initiatiefnemer van het cybersecurity programma van Port of Amsterdam: "Datastromen en ketens worden in toenemende mate aan elkaar verbonden en voor een breed publiek via het internet beschikbaar gesteld. Dat biedt kansen maar voor informatiebeveiliging ook forse uitdagingen. Een aanval op informatiesystemen van een klant of toeleverancier heeft effect op het bedrijf zelf, maar vaak ook op alle bedrijven er omheen en kan de scheepvaart ontregelen. Cyberincidenten zijn tenslotte niet aan fysieke grenzen gebonden. Door snel actuele dreigingsinformatie, incidenten en handelingsperspectieven met elkaar te delen, wordt de hele havenregio cyberweerbaarder".

Meer informatie www.portofamsterdam.com/cyren

 

leaderboard