Overslaan en naar de inhoud gaan
pat
Patricia Erb-Korn. Foto VBW

Patricia Erb-Korn eerste vrouwelijke VBW-voorzitter

De 52-jarige advocate en directeur van het havenbedrijf van Karlsruhe, Patricia Erb-Korn, neemt het voorzitterschap over van de Vereniging van Europese Binnenvaart en Waterwegen (VBW). Zij is hiermee tevens de eerste vrouw aan het hoofd van de meer dan 140 jaar oude en nogal traditionele scheepvaartclub.

Erb-Korn volgt Heinz-Josef Joeris op, die als plaatsvervanger het voorzitterschap waarnam. "Een organisatie als de VBW gedijt door regelmatige vernieuwing en frisse ideeën”, aldus Joeris. “We hebben een verandering binnen het bestuur geïnitieerd op onze laatste algemene vergadering. Dus ik denk dat dit het juiste moment is om het kantoor nieuw leven in te blazen”.

Patricia Erb-Korn is al zes jaar lid van het presidium (zie foto onder) en kent de club en haar leden terdege. De tweede directe plaatsvervanger van de VBW-voorzitter is Volker Seefeldt van HTAG in Duisburg. Nederland is in het bestuur vertegenwoordigd door de herkozen Erik L. Schultz van Koninklijke BLN-Schuttevaer en Nancy Scheijven van Rijkswaterstaat.

presidium

 

 

leaderboard