Overslaan en naar de inhoud gaan
Pasen

Paasvieringen KSCC anders dan normaal

Pasen bij het KSCC zal dit jaar anders worden gevierd dan normaal. Dat maakt aalmoezenier Van Welzenes bekend.   

Er zullen geen liturgische vieringen zijn in kerken, dus ook niet in de kerkschepen in Nijmegen en Raamsdonksveer. Wel zal er met een livestream vanuit het parochiecentrum de mogelijkheid gegeven worden om Pasen op de computer mee te vieren, ondanks de afstand. Er zijn geen Palmpasenoptochten.

De Heilige Mis begint zoals vertrouwd om 11.00 uur. Iets voor die tijd kunnen de mensen thuis direct op de code in de e-mail klikken of men typt de code direct bij Google in.

"U wordt dan automatisch verbonden met YouTube, het videoplatform van Google. U hoeft verder niets te doen (behalve misschien aanklikken dat u de uitzending op het hele beeldscherm wilt zien). De eucharistieviering kunt u rechtstreeks volgen op uw beeldscherm. Na het einde van de viering stopt de uitzending en kunt u uw tablet of computer afsluiten".

 

Er liggen nu ook al plannen klaar voor een live-uitzending op:

•             Palmzondag, 5 april om 11.00 uur en

•             Eerste Paasdag, 12 april ook om 11.00 uur.

 

Voedselbanken

De katholieke kerken in Nederland staan overigens nog open voor persoonlijk gebed en voor een blijk van naastenliefde in de vorm van inzameling voor de Nederlandse voedselbanken. “Op deze manier kan het gebed des Heren (geef ons heden ons dagelijks brood) een nieuwe en geloofwaardige toepassing krijgen”, zo laat de organisatie weten.

Ook voor kerkgangers zijn er maatregelen ingevoerd vanwege de coronaviruspandemie. Er kan slechts een kleine groep mensen bijeen komen in kerk of kapel, zonder koor. Ook in de kerk moet een afstand van 1,5 meter bewaard worden tussen de aanwezigen. Er kan altijd een kaarsje worden aangestoken en gebeden worden.

 

leaderboard