Overslaan en naar de inhoud gaan
rhein
Scheepvaart op de Rijn. Foto duisport
Transportverbinding met China groeit gestaag

Overslag haven Duisburg licht gekrompen

Duisport, het havenbedrijf van Duisburg, heeft een kort jaaroverzicht van 2018 gegeven. Volgens dit eerste resultaat liep de overslag in 2018 met 3 miljoen ton terug naar in totaal 65,3 miljoen ton. Het aantal verwerkte containers bleef stabiel op 4,1 miljoen teu.

JUDITH STALPERS

Duisport wijt de lichte krimp in tonnage geheel aan de langdurige periode van laagwater. Het vervoer van staalproducten ging sterk achteruit, net als de bulkoverslag die met 10 procent verminderde. Containerverkeer is voor duisport nu de grootste sector geworden, onder meer omdat de kolenoverslag door de energietransitie jaar op jaar afneemt; 55 procent van alle vracht komt en gaat per container.

De transportverbinding met het Verre Oosten groeit verder. Iedere week rijden 35 tot 40 goederentreinen tussen duisport en twaalf verschillende bestemmingen in China. De haven in Duisburg verwacht hier verdere groei, met name uit de ontwikkeling van nieuwe overslag- en logistiekcentra die langs deze route in samenwerking met duisport ontstaan.

 

 

leaderboard