Overslaan en naar de inhoud gaan
peel
Havenschepen Van Peel bij zijn afscheid. Foto Port of Antwerp

Oud-havenschepen Marc Van Peel nu havenambassadeur voor Antwerpen

De voormalige Antwerpse havenschepen Marc Van Peel (CD&V), die enkele maanden geleden werd opgevolgd door Annick De Ridder (N-VA), heeft op 69-jarige leeftijd gekozen voor een nieuwe uitdaging en – naar verwacht - tegelijk slotstuk van zijn rijke politieke en maritieme carrière. Voor Van Peel, die zich zelf te jong voelt ‘om achter de geraniums te gaan zitten’, is een nieuwe en officiële functie van ‘havenambassadeur bij hoog bezoek’ gecreëerd, die begin van deze maand van start is gegaan.

JAN SCHILS

Van Peel over zijn nieuwe baan: “Zoals je een aardbeienprinses hebt, kan je ook havenambassadeur zijn”. Van Peel heeft een lange en succesvolle carrière als politicus achter de rug, waarbij de Antwerpse haven nooit ver weg was.

In 2001 werd hij schepen (wethouder) voor personeel en stadspatrimonium in Antwerpen. In 2007 werd hij opnieuw bevoegd voor stadspersoneel en de Antwerpse haven en voorzitter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Wegens zijn verdiensten voor de haven werd hij in 2011 door Espa Maritiem uitgeroepen tot ‘Maritiem Man van het Jaar’.

leaderboard